Honderden kandidaten melden zich voor adoptiepaarden

Honderden kandidaten melden zich voor adoptiepaarden


Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder is de afgelopen dagen overspoeld met kandidaten die een paard willen adopteren. ‘Zeker enkele honderden liefhebbers hebben zich gemeld’, aldus Rudi Oyen.


Het centrum liet maandag weten voorlopig een opvangstop voor particuliere paarden in te lassen door de grote toevloed aan dieren. ‘Dat blijft behouden. Zeker tot na de zomer. Intussen kunnen wij onze capaciteit uitbreiden. Let wel: inbeslaggenomen of uitgebroken paarden die het verkeer belemmeren, hebben hier wel nog altijd hun plaats. Intussen is het zo dat alle te adopteren dieren gereserveerd of weg zijn.’

Het opvangcentrum vraagt nu aan kandidaten om een mail te sturen naarvogelenzoogdierenopvangcentrum@skynet.be. ‘Daarin moeten geïnteresseerden melden wat ze juist in huis willen halen en waarom. Een merrie, shetlander, ruin, ezel of sportpaard? Is het voor de kinderen of voor andere doeleinden? Zo zetten we hen eerst aan eens goed na te denken. Vervolgens screenen we de kandidaten en proberen we een dier te matchen. Nu hebben we wel de luxe dat we mensen kunnen aanschrijven als er weer paarden geschikt zijn om ons centrum te verlaten’, zegt Oyen.