Het voorbije Hippische jaar Deel II: Onze top vijf persoonlijkheden van het jaar

Het voorbije Hippische jaar Deel II: Onze top vijf persoonlijkheden van het jaar
Traditioneel blikken we tussen Kerst en Nieuw terug op het voorbije hippische jaar. Het voorbije paardenjaar werd gekenmerkt door heel wat hoogtepunten maar ook enkele dieptepunten. Toch ere wie ere toekomt. Het is dankzij de inzet van verschillende persoonlijkheden dat het jaar zo'n fenomenale ervaring was...

  1. Harrie Smolders
    In de lente van dit jaar sprong de Nederlandse springruiter, Harrie Smolders plots naar de leiding in het Wereldbeker klassement. Smolders begon zijn sportief jaar met een Wereldbeker overwinning in Mechelen. De Nederlander sprong de éne na de andere overwinning bij elkaar. Dit zonder te minderen! 'thumbs up' Harrie!.

  2. Alle Fokkers
    Dit jaar schreef het Nederlandse KWPN stamboek geschiedenis. Nadat het jaren op kop stond als beste dressuur stamboek ter wereld, mede dankzij Verdades, haalde het stamboek nu de koppositie voor springpaarden. Dankzij de Nederlandse fokkers komen de Nederlandse paarden aan de top. Bijna 20% van de internationale wedstrijden werden gewonnen door Nederlandse paarden.

  3. Nederlandse teams
    De oranje jassen waren goed vertegenwoordigd op het internationaal sportief toneel het afgelopen jaar. De Nederlandse springruiters wisten geen medaille te scoren op de Wereldruiterspelen, maar verzekerden zich wel van een startbewijs op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Ook de pararuiters en eventers wisten samen met de Nederlandse dressuur combinaties een duidelijk visitekaartje achter te laten.
    Ook de Nederlandse jeugd liet meermaals van zich horen!

  4. Lisa & Henk Nooren
    Helaas moest de familie Nooren dit jaar afscheid nemen van een dierbare. Desondanks zette amazone Lisa Nooren door. De amazone zette zich verder in voor de sport en herdenkt zo haar moeder met trots.

  5. Alle organisatoren
    Een dikke duim voor alle organisatoren van het afgelopen jaar. Het team van vertrouwde concours zoals Military Boekelo, Jumping Maastricht, Jumping Amsterdam, Indoor Groningen, maar ook alle regionale organisatoren. Zonder jullie is er geen sport!