Hennep kwekerij aangetroffen op Stal Visser

Hennep kwekerij aangetroffen op Stal Visser
Naar aanleiding van de knokpartij diedonderdagavond flink uit de hand liep toen de (mede)eigenares het paard van Visser, Vingino, kwam ophalen heeft de politie een hennep kwekerij aangetroffen op het terrein van Stal Visser

Hoeveel planten zijn aangetroffen op de manege,kon de politie vrijdagochtend niet zeggen. De politie kon wel bevestigen dat er vijftien personen - afkomstig van beide 'kampen' - zijn aangehouden. De verdachten, tien mannen en vijf vrouwen, komen uit de omgeving van Leiden en Haarlem. De hennepplantages zijn ontmanteld. Agenten constateerden dat voor de plantages stroom werd afgetapt.

Of er daadwerkelijk met vuurwapens is geschoten, zoals (mede)eigenares Margriet van Beelen beweerde, kon de politie niet bevestigen. ,,We hebben nog geen sporen gevonden die daar op wijzen'', aldus een politiewoordvoerder.

Aan de knokpartij en de 'ontvoering' van het paard - dat gestald stond bij dressuurruiter Tommy Visser - zou een conflict over de verkoop van het paard ten grondslag liggen. Medewerkers van de stal en de vader van Visser zouden door de 'knokploeg' van Van Beelen zijn mishandeld. Volgens Van Beelen zou de vader van Visser met een vuurwapen op haar hebben geschoten.

Er is wel gevochten aldus de politie.

De politie onderzoekt de zaak verder. Het paard Vingino en enkele voertuigen zijn in beslag genomen, meldt de politie.

bron: Haarlems Dagblad