Hekken rond manege verwijderd, vastgoedmakelaar 'betreurt de commotie'

Hekken rond manege verwijderd, vastgoedmakelaar 'betreurt de commotie'

De hekken die vastgoedmakelaar Midvast twee weken terug rond een manage in Nieuw-West heeft geplaatst, zijn vorige week verwijderd. Manege-eigenaar Mandy van Drunick was erg opgelucht toen ze het goede nieuws hoorde. "Ik ben naar buiten gegaan om het even met mijn eigen ogen te bekijken. Ik dacht meteen: de kinderen, mijn pony's, die kan ik weer blij maken!", vertelt ze aan AT5.

Het terrein voor manage Mandy's Pony Plezier is van Midvast. De vastgoedontwikkelaar wil bouwen op de grond en was in gesprek met de manege om ook dat terrein over te nemen. Maar dat gesprek liep spaak. Het bod was niet erg realistisch, vond Van Drunick. De verkoop ging dus niet door. Tot verbazing van iedereen bij de manege plaatste Midvast daarna tientallen hekken rondom het hele terrein.


Midvast liet aan AT5 weten dat de hekken zijn geplaatst als voorbereiding op een verbouwing, maar dat is volgens de familie Van Drunick ongeloofwaardig. "Het voelt als pesten."


Haar twaalf pony's konden hierdoor niet meer naar de rijbak om vrij te lopen en ook konden de lessen die Mandy geeft aan zo'n honderd kinderen tussen de 6 en 12 jaar niet doorgaan. "Het is een week van overleven geweest, je merkt wel dat er een bepaald spanningsveld hangt. Het had ook erg veel impact op de kinderen die hier komen voor de lessen", vertelt zij.


Inmiddels stelt Midvast dat de hekken 'tijdelijk' weg kunnen, omdat er voorlopig niet met de verbouwing van het terrein begonnen wordt. Rond 8.00 uur begon het afbouwen. "Nu staan er nog wat palen voor een klein stukje terrein. Als het goed is gaan ze het helemaal weghalen", aldus Mandy. Dat scheelt een hoop, ook voor betrokkenen. Zo waren mensen die op de manege rijden al een petitie gestart afgelopen weekend.


Midvast laat in het statement weten dat het bedrijf 'ernaar streeft om alle projecten in goed overleg en in harmonie met alle belanghebbenden te verwezenlijken'. "Wij betreuren de commotie, die is ontstaan naar aanleiding van het plaatsen van de omheining rondom ons perceel op de Akersluis in Nieuw-West, ten zeerste", schrijft de vastgoedmakelaar.


bron: AT5