Harrie Smolders beste Nederlander op wereldranglijst, Peder Fredricson blijft de nummer 1

Harrie Smolders beste Nederlander op wereldranglijst, Peder Fredricson blijft de nummer 1

De nieuwe Longines FEI Ranking is bekend gemaakt. Deze maand blijft de top drie onveranderd maar is er wel een nieuwe binnenkomer in de top vijf. Onze landgenoot Harrie Smolders zakt een plaatsje naar beneden en staat nu elfde. 

Peder Fredricson blijft standhouden op de eerste plaats en mag zich nog steeds de nummer 1 noemen. Ook Henrik von Eckermann blijft de tweede beste ruiter op de wereldranglijst. Martin Fuchs wijkt niet af van zijn derde plaats. 

Ben Maher zakt niet deze maand mag nog steeds op de vierde plek blijven staan. Op vijf is er wel een nieuw gezicht te zien met Conor Swail die van de zevende naar de vijfde plaats gaat. 

De top tien wordt aangevuld door Marlon Modolo Zanotelli, Daniel Deusser die van vijf naar zeven zakt, Kent Farrington, Mclain Ward die een nieuwe binnenkomer is in de top tien en tot slot Scott Brash op tien. 

Harrie Smolders komt van de tiende plaats en neemt nu genoegen met de elfde plek op de ranking. Vervolgens springt Maikel van der Vleuten van plaats 20 naar plaats 18. Jur Vrieling blijft op plaats 41 staan. 

De beste amazone op de wereldranglijst is deze maand Malin Baryard-Johnson die 29ste staat. 

Klik hier voor de volledige ranking.