Harrie Smolders beste Nederlander op FEI ranking

Harrie Smolders beste Nederlander op FEI ranking
Zijn tweede plaats tijdens de World Cup finale in Gothenborg doet  Harrie Smolders geen kwaad. Dankzij zijn goede resultaten is Smolders in de nieuwe ranking van de achtiende naar de vertiende plaats gesteren, waarmee hij nu de beste Nederlander op de FEI ranking is. Franse springruiter Simon Delestre blijft op kop, terwijl Christian Ahlmann de Brits Scott Brash naar de derde positie verwijst.

Delester staat met 2955 punten nog 'ruim' aan de leiding in de ranking, maar moet zeker gaan vrezen voor zijn positie want Ahlmann is aan een flinke opmars bezig. De Duitser wist de laatste tijd een flink aantal Grote Prijzen op zijn naam te schrijven. Afgelopen weekend won hij op zijn eigen domein van Zangersheide tijdens de Z-Tour de Grote Prijs met Reavnir (v. Ricardos). Daarmee stijgt hij van plaats zes naar de tweede posititie.

Scott Brash, die maanden lang onaangetast op kop bleef, zakt nu naar de derde plaats. De Amerikaan McLain Ward moet zijn  vierde plek opgeven aan Pénélope Leprevost en staat nu vierde.

Naast Smolders staan ook nog Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling in de top 50. Van der Vleuten, die vorige maand nog de beste Oranje ruiter was, zakt twee plaatsen naar de negentiende plaats.   Jur Vrieling zakt eveneens twee posities en staat nu 49ste.

Kijk hier de volledige lijst