Volledige kans op genezing voor H&M All In na operatie

Volledige kans op genezing voor H&M All In na operatie
Het Olympische paard van de Zweedse springruiter Peder Fredricson is vandaag geopereerd in de kliniek in Malmö. H&M All In werd geopereerd aan zijn darmen via een laparoscopie (kijkoperatie). De operatie is volgens paardenarts Palle Brink prima verlopen. "De prognose is zeer goed. De kans op volledige genezing, waarbij het paard weer kan presteren op het hoogste niveau, is geschat op 95 tot 98%", vertelt Brink. De Kashmir van Schuttershof nakomeling mocht vandaag direct weer mee naar huis.

Van te voren besprak Fredricson wat er precies zou gaan gebeuren tijdens de ingreep met de arts. Na afloop kreeg hij een filmpje van de ingreep te zien. "Volgens de arts is alles goed gegaan. Ik hoop dat het zo blijft en dat zijn koliekaanvallen nu verleden tijd zullen zijn. Wat zal het voor hem ook fijn zijn om niet meer constant buikpijn te hebben", vertelt een opgeluchte Fredricson.

All In zal de komende twee weken boxrust moeten houden. Dan kan er daarna begonnen worden met lichte arbeid, waarna er over acht weken een controle plaatsvind. Indien deze goed uitpakt kan de training volledig worden hervat. "Het welzijn van All In staat voorop. Ik ga hem niet haasten en we zullen de tijd nemen die hij nodig heeft. Ik vind het belangrijk dat hij weer helemaal de oude kan worden", aldus Fredricson.