Getuigen gezocht: Paard overleden na aanrijding in Alblasserdam

Getuigen gezocht: Paard overleden na aanrijding in Alblasserdam

Afgelopen dinsdag, 17 december, is er een aanrijding gebeurd op de Randweg in Alblasserdam tussen een paard en een vrachtwagen. Het paard is intussen bezweken. 

Dextro en zijn eigenaresse, Gaby waren op buitenrit toen het gebeurde. 
"Ik reed op mijn paard. Ik zag de vrachtwagen al aankomen, maar kon niet nog verder uitwijken naar rechts, omdat ik al op het fietspad zat en rechts van mij auto’s geparkeerd stonden,  aldus Gaby. De vrachtwagen kwam tegen het achterbeen van het paard aan. Het been verbrijzelde en ging daarbij onderuit. Ook Gaby zelf liep een licht beenletsel op. 


“In Ridderkerk hebben we foto’s laten maken. Het been was verbrijzeld. Er was maar één procent kans op gedeeltelijk herstel. Dextro zou dan wel altijd kreupel blijven lopen. Toch heb ik daar eerst voor gekozen. Nadat ik weer bij hem langsging, bleek dat zijn gips gebroken was en dat hij door zijn been was gezakt en weer was gevallen,” vertelt Gaby, die uiteindelijk heeft besloten om haar paard in te laten slapen en hem uit zijn lijden te verlossen.


Getuigen of camerabeelden van het ongeval kunnen steeds contact opnemen met de eigenaresse op 0655854390.
Het ongeval vond dus plaats dinsdagochtend rond 11.10 op de Randweg, enkele tientallen meters voor snackbar Margaret's Corner.


Bron: alblasserdams nieuws