Frederik the Great uitverkozen tot mooiste paard ter wereld

Frederik the Great uitverkozen tot mooiste paard ter wereld


Bij de woorden 'Fries' en 'schoonheid' denk je misschien aan Doutzen Kroes, maar de gedachten van veel paardenliefhebbers gaan naar Frederik the Great. Deze zwarte Friese hengst wordt door velen gezien als het mooiste paard ter wereld en krijgt nu zelfs filmrollen aangeboden.


Foto's van Frederik the Great gingen deze week viral, zo verscheen er ook op de populaire website 9Gag.com een fotopagina van het paard. Op Facebook heeft de hengst inmiddels bijna 30.000 volgers. In de reacties vallen bewonderaars over elkaar heen met lofuitingen. "Er zal nooit meer zo'n majestueus en mooi paard rondlopen op aarde", schreef een van Frederiks fans.

Bijzondere hengst


"De eerste keer dat ik hem zag, besefte ik dat het een bijzondere hengst is", zegt eigenaresse Stacy Nazario tegen The Guardian. "Hij is fenomenaal, maar hij is ook heel lief. Het is een vriendelijke reus." Frederik is een van de paarden op de Pinnacle Farms in de Amerikaanse staat Arkansas.



Het zwarte paard had al een groep trouwe volgers, maar deze week schoot Frederiks ster omhoog. Nazario en haar mooie hengst hebben een drukke maand voor de boeg. Iedereen wil het paard zien en tv-ploegen komen langs om opnames te maken. Ook heeft Nazario verzoeken gehad om haar paard in films te laten spelen.

 

Klik hier voor een foto van Frederik the Great