Franse jeugdruiters en Bonneau International Pony zamelden 1.400 euro in voor JustWorld

Franse jeugdruiters en Bonneau International Pony zamelden 1.400 euro in voor JustWorld

De Bonneau International Pony (BIP), de CSIO Jeugd van Frankrijk samen met de CSIO Children, CSIO Junioren, CSIO Young Riders en CSIO Ponys gevestigd in Fontainebleau, vierde zijn 20e verjaardag en introduceerde een extra element in de competitie ten voordele van de non-profit organisatie JustWorld International. 


"JustWorld werd opgericht vanuit de overtuiging dat ruiters van over de hele wereld kunnen bijdragen om de wereld een betere plek te maken," zei JustWorld-oprichter en voorzitter Jessica Newman. "De BIP omarmde echt onze "kinderen helpen kinderen" aanpak. We zijn de organisatoren en ruiters die dit jaar deelnamen dankbaar voor hun grote steun," voegde Newman eraan toe. 

2 euro voor elke foutloze ronde 

In de loop van het springevenement, dat zondag 1 mei werd afgesloten, werd een donatie van 2 euro gedaan aan JustWorld voor elke ruiter die een foutloze ronde reed. Na vier wedstrijddagen was er 1.400 euro ingezameld. Met deze gulle gift van de BIP namens de ruiters worden de onderwijs- en voedselprogramma's van JustWorld voor bijna 10.000 kinderen in Cambodja, Honduras, Guatemala en de Verenigde Staten rechtstreeks gefinancierd.

"Onze samenwerking met JustWorld is een belangrijk voorbeeld van hoe de paardensport positieve verandering teweeg kan brengen. We zijn zo blij dat we de projecten van JustWorld kunnen steunen om kinderen over de hele wereld te helpen," zei BIP Horse Show Project Manager, Elisabeth Danis. "We zijn ook alle ruiters dankbaar dat ze ons in staat hebben gesteld om zo'n donatie te doen; jullie zijn perfect geweest. We kijken ernaar uit om volgend jaar meer te doen!" voegde Danis toe. 

Van ponyruiters tot Olympische medaillewinnaars

Met ruiterevenementen en ruiters van over de hele wereld die zich bij JustWorld hebben aangesloten, heeft de organisatie enkele van de grootste namen uit de sport gemobiliseerd om te helpen een betere toekomst op te bouwen voor enkele van 's werelds meest kwetsbare kinderen. Van ponyruiters tot Olympische medaillewinnaars, ieder van ons kan helpen de aandacht te vestigen op en te rijden voor het goede doel. Om erachter te komen hoe je partner of ruiterambassadeur kunt worden, kun je contact opnemen met JustWorld: jwinfo@justworldinternational.org 

Over JustWorld 

JustWorld International, opgericht in 2003, is een non-profitorganisatie die de armoedecirkel doorbreekt door onderwijs- en voedselprogramma's aan te bieden aan kinderen uit gemeenschappen over de hele wereld die het minder goed hebben. Als officiële liefdadigheidspartner van de Fédération Equestre Internationale (FEI) biedt JustWorld een unieke kans voor ruiters en individuen om te leren over, ervaring op te doen met en bij te dragen aan een wereldwijde campagne tegen armoede.

Voor meer informatie over JustWorld International kunt u terecht op www.justworldinternational.org.


Bron: persbericht
Foto: persbericht/ THE BONNEAU INTERNATIONAL PONY AND PSV PHOTO