Foal Auction 111 breekt opnieuw alle records

Foal Auction 111 breekt opnieuw alle records

Ondanks dat de weergoden Foal Auction 111 op zijn zachst gezegd niet gunstig gezind waren, kan de organisatie terug kijken op een schitterende editie waarin wederom alle records gebroken werden!

Veilingtopper van de avond werd de indrukwekkende El Patron XS Z, een hengstenveulen van onze "eigen" El Barone 111 Z uit de 1.60 Chacco Blue merrie Briljant. Hij werd afgeklopt op 36.000 euro en verhuist naar de stallen van Kennis-Sunt. Het tweede hoogste bedrag werd betaald voor de Emerald merrie Emely vd Berghoeve en verhuist voor 28.000 euro naar het Verenigd Koninkrijk. Het derde geld werd betaald voor de Cornet zoon Idol's Cornet QC, een hengstenveulen uit Idole 111, de volle zus van "onze" Winningmood. Hij ging onder de spreekwoordelijk hamer voor een bedrag van 27.000 euro en blijft in Belgie.

Ook de embryo's waren zeer trek. Voor 27.000 euro werd het Aganix embryo uit de bekende GP sport merrie Gatoucha van 't Roosakker verkocht aan L&M Sporthorses. En zoals steeds zorgde Chacco Blue voor mooie prijzen: het duurste embryo van de drie aangeboden loten van deze topvererver werd voor 22.000 euro afgeklopt en blijft in ons eigen land.

Met een gemmiddelde van net geen 16.000 euro kunnen wij zeer tevreden terugblikken op een meer dan geslaagde editie. Er melden zich kopers uit 12 landen met uitschieters van 4 veulens die naar Zweden vertrekken en 3 die naar Oekraine verhuizen. Met 39 van de 41 aangeboden loten verkocht trekken we de lijn door van de vorige edities.

Dit resultaat geeft veel vertrouwen voor onze online veulenveiling www.onlineauction111.com die volgende dinsdag 31 augustus afloopt op 20:00. Wij willen graag allen bedanken die mee geholpen hebben om van deze 7de editie zo'n enorm succes te maken. "Door de wind, door de regen, dwars door alles heen...". In het bijzonder onze vaste en nieuwe klanten, die wij hiermede heel veel geluk willen toe wensen met hun aankopen! En natuurlijk ook onze fokkers die ons hun fokproducten toevertrouwen wat het voor ons mogelijk maakt zo'n mooie selectie samen te stellen.

bron: Persbericht