FEI Sportforum: Gendergelijkheid en nog geen kandidaten voor EK Jumping 2025!

FEI Sportforum: Gendergelijkheid en nog geen kandidaten voor EK Jumping 2025!

Vandaag werd de laatste dag van het FEI Sport forum georganiseerd. Op de laatste dag werden de FEI kampioenschappen geanalyseerd, focus gelegd op de sociale licentie en ook de gendergelijkheid. Er bleek meteen dat momenteel voor het FEI Jumping EK in 2025 nog geen kandidaat klaar staat. 


De tweede sessie van dinsdag was gewijd aan het vergroten van het bewustzijn onder de nationale federaties en andere belanghebbenden over het belang van bescherming. FEI Safeguarding adviseur Lucy Trochet benadrukte hoe het prioriteren van bescherming als onderdeel van de agenda op het FEI Sports Forum 2024 een duidelijke boodschap stuurt. Om de leden van de gemeenschap verder te informeren, zal de FEI op 23 mei een beschermingswebinar organiseren.

Je kunt hier de presentatie over bescherming bekijken.

De editie 2024 van het FEI Sports Forum eindigde met een sessie over gelijkheid in de paardensport, met aandacht voor gendergelijkheid in belangrijke rollen en niveaus. Jessica Kürten - voorzitter van het FEI Athletes Committee - leidde de sessie, met HRH Nanda-Dévi Norodom (Secretaris-Generaal van de Cambodjaanse Ruitersport Federatie), Mandana Mehran Pour (Hoofd van Participatie & Ontwikkeling bij de British Equestrian Federation) en Jack Huang (FEI Executive Board Member) als sprekers.

"Hoewel de paardensport algemeen wordt beschouwd als een genderneutrale sport, waarbij alle deelnemers op gelijke voet kunnen concurreren, is de realiteit dat er nog steeds gebieden binnen de sport zijn waar gendergelijkheid niet volledig wordt gerealiseerd," benadrukte de FEI in hun persbericht na het Sports Forum.