FEI secretaris-generaal keurt FEI kalender 2023 goed - Russen en Wit-Russen blijven verboden

FEI secretaris-generaal keurt FEI kalender 2023 goed - Russen en Wit-Russen blijven verboden

De secretaris-generaal van de FEI heeft de FEI kalender voor 2023 voor alle disciplines goedgekeurd. Deze kan online worden geraadpleegd in de FEI Database. Overeenkomstig het FEI General Regulations, artikel 112 Official Calendar, hadden de nationale federaties (NF's) tot uiterlijk 1 oktober 2022 de tijd om aanvragen en wijzigingen van CI's die plaatsvinden in 2023 in te dienen bij de Secretary General. De secretaris-generaal keurt de officiële kalender voor het volgende jaar goed.

De goedkeuring van de 5*-springkalender voor 2024 is gepland voor eind november/begin december 2022, maar kan worden uitgesteld indien de algemene vergadering van de FEI in Kaapstad (RSA) het voorstel van de FEI goedkeurt om de uiterste datum voor de ontvangst van aanvragen voor 5* te wijzigen in 1 mei (het jaar voordat het evenement plaatsvindt). Daarnaast heeft de secretaris-generaal de op 28 februari 2022 genomen maatregel om alle internationale hippische evenementen in Rusland en Wit-Rusland van de FEI-kalender te schrappen, verlengd. Bijgevolg zullen in 2023 geen FEI-evenementen in beide landen worden aanvaard/ingevoerd op de FEI-kalender.

De andere maatregelen die de FEI Executive Board in februari heeft goedgekeurd, blijven van kracht, namelijk:

  • Annulering of verplaatsing van Officials' course die in Rusland en Wit-Rusland zijn gepland (indien van toepassing);
  • bevriezing van alle geplande of lopende FEI-solidariteitsprojecten in Rusland en Wit-Rusland; en
  • annulering van alle andere FEI-activiteiten die in Rusland en Belarus zijn gepland.


Gedetailleerde informatie over het besluit van het dagelijks bestuur van de FEI van 28 februari is hier beschikbaar.


De secretaris-generaal heeft ook bevestigd dat het noodbesluit van het FEI-bestuur van 2 maart 2022 om alle Russische en Wit-Russische atleten, paarden en officials te verbieden deel te nemen aan FEI-evenementen tot nader order van kracht blijft.

Mocht u vragen hebben, stuur dan een e-mail naar calendar@fei.org.


Bron: Inside FEI