FEI ponymeting in Ermelo op 2 oktober

FEI ponymeting in Ermelo op 2 oktober

Voor pony’s die internationaal worden uitgebracht gelden er regels voor het meten. Deze regels zijn ingesteld door de internationale paardensportbond FEI. In de praktijk betekent dit dat een pony pas internationaal mag starten, als deze op de juiste manier is gemeten.

Voor pony’s die nog niet officieel zijn gemeten volgens de FEI-regelgeving of waarvan het tijdelijke FEI-meetcertificaat afloopt, is er op maandag 2 oktober een officiële FEI-ponymeting op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Ook pony’s die (nog) niet internationaal deelnemen kunnen worden aangemeld voor deze meting. Om het tarief voor het meten zo laag mogelijk te kunnen houden, organiseert de KNHS maximaal 2x per jaar een meting. 

Uitzonderingen
De FEI heeft een aantal uitzonderingen opgenomen in het reglement. Vanaf 1 januari 2022 geldt dat pony’s die worden ingemeten tijdens een FEI-ponymeting en die niet groter zijn dan 140 cm zonder ijzers/141 cm met ijzers en tussen de 6 en 8 jaar oud zijn, ook een FEI Lifetime Measuring Certificate ontvangen. Deze pony’s hoeven dus maar 1x gemeten te worden. Deze regel geldt pas sinds 1 januari 2022, maar helaas niet met terugwerkende kracht. Voor grotere pony’s tussen de 6 en 8 jaar blijft jaarlijkse meting dus WEL verplicht.

Vanaf 1 januari 2023 geldt ook een uitzondering voor pony’s die deelnemen aan internationale menwedstrijden, zodat starten in een CAI1*/CAI2*/CAI3* makkelijker is geworden. 


Bron: KNHS