FEI keurt controversiële veranderingen goed rond restricties op sociale media

FEI keurt controversiële veranderingen goed rond restricties op sociale media

De FEI Hybrid Algemene Vergadering 2023 kwam bijeen in Mexico City op 21 november en keurde alle voorgestelde wijzigingen in de FEI-regels en -voorschriften voor 2024 goed, waaronder verschillende aspecten zoals de Interne Reglementen van de FEI, Algemene Reglementen, Anti-Dopingregels voor Menselijke Atleten, Veterinaire Reglementen en Springregels. 69 nationale federaties, net iets meer dan het vereiste quorum van 66, van de 136 waren fysiek aanwezig, terwijl 27 anderen hun stemmen online deelden.


FEI's social media-beleid

Er werden aparte stemmingen gehouden over het nieuwe social media-beleid van de FEI en de uitbreiding van beschikbare tools op het gebied van Integriteit/Ethiek. Het voorgestelde social media-beleid kreeg goedkeuring van 68 nationale federaties voor, 15 tegen en drie onthoudingen. Het beleid, oorspronkelijk gericht op atleten en functionarissen, zal nu van toepassing zijn op een breder scala, waaronder geaccrediteerde personen, FEI-vertegenwoordigers, organisatoren, ondersteunend personeel en verantwoordelijke personen. Dit beleid gaat in op 1 januari 2024.

De uitbreiding van tools op het gebied van Integriteit/Ethiek stuitte op weerstand van sommige belangrijke nationale federaties in de aanloop naar de Algemene Vergadering. Ondanks dit werd het voorstel gehandhaafd met 70 nationale federaties voor, 14 tegen en twee onthoudingen.

Een gezamenlijke verklaring van Europese nationale federaties uitte onenigheid met de beslissing van het FEI-bestuur om beschermende maatregelen met betrekking tot Russische en Wit-Russische atleten, paarden en functionarissen op te heffen. De verklaring benadrukte dat de situatie in Oekraïne niet was veranderd en dat de nationale federaties de terugkeer van Russische en Wit-Russische deelnemers als neutrale partijen niet konden ondersteunen.

FEI Sports Forum 2024

De FEI Hybrid Algemene Vergadering 2023 werd afgesloten met de aankondiging van de data voor het FEI Sports Forum 2024 in Lausanne op 29 en 30 april. De FEI Hybrid Algemene Vergadering 2024 staat gepland van 9 tot 13 november in Muscat. De agenda voor het Sports Forum omvat discussies over het actieplan met betrekking tot het rapport van de Commissie voor Ethiek en Welzijn van Paarden, duurzaamheid, gendergelijkheid, voorbereidingen en communicatie voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024, anti-dopingregels, bescherming van atleten, evenals een vervolgsessie over de kosten van springevenementen.

De belangrijkste beslissingen van de Algemene Vergadering zijn hier te vinden.