FEI beslist om updates in Tack App uit te stellen tot na de Olympische en Paralympische Spelen

FEI beslist om updates in Tack App uit te stellen tot na de Olympische en Paralympische Spelen

De Fédération Equestre Internationale (FEI) heeft aangekondigd een pauze in te lassen omtrent updates van de FEI Tack, Equipment & Dress Database (FEI Tack App) vóór de Olympische & Paralympische Spelen in Parijs 2024. Deze aankondiging volgt op een periode van discussie en feedback van atleten en officials die meer duidelijkheid zochten over het gebruik van uitrusting tijdens deze prestigieuze evenementen.

De FEI lanceerde de Tack App in mei 2023 met als doel ruiters, grooms, officials en andere belanghebbenden te helpen om de complexe regels en voorschriften omtrent uitrusting op FEI-wedstrijden beter te verstaan. De vele updates maakten het echter moeilijk te volgen en leidde zelfs tot een heuse discussie tijdens de algemene vergadering van de IJRC vorig jaar. 

Na zorgvuldige overweging heeft de FEI besloten om de updates aan de FEI Tack App tijdelijk stop te zetten na 8 april 2024. Dit besluit komt voort uit de wens om duidelijkheid te verschaffen en te zorgen voor een consistente toepassing van de regels tijdens deze belangrijke sportevenementen.

"Deze pauze geldt voor alle FEI-disciplines, ongeacht Olympisch of niet. Na afloop van de Olympische & Paralympische Spelen in Parijs 2024 zullen de updates worden hervat op elke eerste maandag van de maand, zoals gebruikelijk. Dit biedt atleten en officials de nodige tijd om zich voor te bereiden op de competitie, terwijl de FEI ervoor zorgt dat de regelgeving up-to-date blijft.", klonk het in een officieel bericht van de FEI