Eric Lamaze: "Tryon was het slechtste Wereldkampioenschap ooit gehouden..."

Eric Lamaze: "Tryon was het slechtste Wereldkampioenschap ooit gehouden..."
Op zijn sociale media heeft de Canadese topruiter, Eric Lamaze zijn mening geuit over de Wereldruiterspelen in Tryon. Voor Lamaze zijn zevende WEG-deelname. De springruiter is niet mals en steekt meteen van wal dat Tryon het slechtste Wereldkampioenschap ooit is.

Het ergste was voor de Canadees dat de springpaarden op het midden van de dag in de hitte moesten lopen. “Slecht horsemanship," verklaart Lamaze. “De beste springpaarden van de wereld werden gedwongen om op het heetste gedeelte van de dag te springen en dat zowat elke dag. Slecht horsemanship en niet gunstig voor de paarden én de ruiters. In Tryon is niets gedaan om de rol die de hitte speelt te erkennen en werd er niet over gesproken.”

"We hoorden in aanloop naar de WEG verhalen en waren ervan op de hoogste dat het terrein ver van af was, maar niemand verwachte om op zo’n vies en onaf terrein te komen, dat meer op een bouwplaats leek dan een sport terrein. Het was om je voor te schamen. Het leek erop alsof het organisatiecomité zo min mogelijk had gedaan en had geprobeerd het minimum neer te zetten waar ze mee weg zouden kunnen komen. Voor mij is dat onacceptabel.”