Einde outdoor seizoen voor Olivier Philippaerts

Einde outdoor seizoen voor Olivier Philippaerts
Olivier Philippaerts ondergaat volgende week donderdag een operatie aan de linkerschouder. De 24 jarige Limburger kwam eerder deze week tijdens de training in aanloop van het EK jumping in Göteborg ten val. Verwacht wordt dat Philippaerts opnieuw fit is bij de start van het indoorseizoen.

Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love hadden zich de voorbije weken intensief voorbereid op het EK jumping en vertrokken met hoge verwachtingen naar Göteborg. Dinsdagochtend maakte een val een einde aan hun EK droom.

“De voorbije dagen heb ik enkele onderzoeken ondergaan en de uitkomst is een operatie” aldus Olivier Philippaerts. “Volgende week donderdag word ik geopereerd. Vrijwel meteen nadien begin ik met de revalidatie. Ik leg mezelf geen druk op maar het doel is om eind oktober begin november terug in competitie te treden. Een tiental weken aan de kant staan is zuur maar ik bekijk het breder dan die korte periode. Ik ben nog maar 24 jaar en heb nog een hele carrière voor mij. Vandaar dat ik mijn blessure nu goed wil laten behandelen om nadien weer voluit te kunnen gaan. Een doel is iets waar je naar toe werkt maar ik zal vooral naar mijn dokter en mijn lichaam luisteren. Ik wil via deze weg mijn fans en mijn hoofdpartner H&M bedanken voor hun vele steunbetuigingen. Dankjewel.”