Eigenaars Yajamila: "Tijd voor een wedstrijdpauze..."

Eigenaars Yajamila: "Tijd voor een wedstrijdpauze..."
Op 12-jarige leeftijd heeft de Lux Z-dochter, Yajamila nood aan een wedstrijdpauze. Vorige week was de Zweedse merrie nog aanwezig tijdens de vijfsterren wereldbeker kwalificatie in Göteborg. De merrie keerde echter niet opnieuw naar de stallen van Bengtsson in Duitsland maar naar de stallen van haar eigenaar, Johanne en Karoline Goldberg.

Het duo verklaarde aan de Zweedse site, Hippson.se dat ze het tijd vonden voor een wedstrijdpauze. "Sinds een zekere tijd presteert Yajamila op het hoogste niveau. Nu is het even tijd voor een wedstrijdpauze. Na ruim twee jaar in de arena denken we dat onze merrie even wat rust verdient heeft."

De 12-jarige merrie debuteerde haar internationale carrière met Douglas Lindelow tijdens het FEI Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Zangersheide. Het was met Henrik von Eckermann dat de merrie op het hoogste niveau sprong. HEt duo was gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en hield er het foutloos in de eerste omloop. De bruine won in Coruna ook nog de vierde plaats van de wereldbeker wedstrijd.

Sinds vorige zomer was de merrie actief onder het zadel van Rolf-Göran Bengtsson.