Drie redenen waarom je paard scheren niet de leukste tijdsbesteding is

Drie redenen waarom je paard scheren niet de leukste tijdsbesteding is

Het is november en dat betekent niet alleen dat we stilaan het eind van 2020 naderen maar ook dat verschillende ruiters voor de keuze staan: scheren ze hun paard of scheren ze het niet. Eenmaal je de beslissing genomen hebt om je paard zelf te scheren, moet je wel rekening houden met deze 'minder prettige' dingen waarmee scheren nu eenmaal gepaard gaat. 

Na het scheren kom je overal paardenhaar tegen. Ook op plaatsen waar je het niet voor mogelijk hield. Na een uurtje scheren lijken de haren overal te zitten: in je gezicht; op je trui, in je broek (hoe zelfs), ... Draag daarom zeker geen kledij waar het haar makkelijk in kan kruipen zoals bijvoorbeeld een wollen trui. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje: je denkt immers dat je zo goed als klaar bent met het scheren van je paard (en dat ben je ook) maar nét als je zijn hoofd aan het scheren bent, besluit hij om met zijn hoofd te gooien waardoor je zijn volledige frou eraf scheert; Hallo Jommeke! 

Fake it till you make it does not apply. Als je een fout maakt, kan die niet meer zomaar rechtgezet worden. Het enige wat je kan doen is hopen dat niemand het opmerking terwijl je geduldig enkele weken wacht tot het haar van je paard lang genoeg is om het nog eens op nieuw te proberen.