Dressuurhengst Londonderry overleden op 22-jarige leeftijd

Dressuurhengst Londonderry overleden op 22-jarige leeftijd
De Hannoveraanse hengst Londonderry (Lauries Crusador XX x Warkant) is gisteren overleden. Dat meldt Landgestüt Celle op hun Facebookpagina. De voshengst was erg verzwakt en kon niet meer opstaan in zijn stal. De hengst werd 22.

Londonderry, geboren in 1995, in het Duitse Nieder-Ochtenhausen kende zijn eerste publieke optreden tijdens de hengstenkeuring in Verden. Hier won hij meteen de kampioenstitel dankzij zijn expressieve bewegingen en zijn mooie uitstraling. Na de verrichtingstesten werd hij ook nog eens beste hengst van zijn jaargang.

Ook het publiek was meteen grote fan van de hengst. Onder Peter Achilles liep hij naar de winst en Nationale Kampioenstitel bij de vierjarige hengsten. Ook twee jaar later, met Wolfhard Witte, werd hij vice-kampioen bij de zesjarigen. Witte trainde hem verder tot Zware Tour en verzamelde diverse overwinningen en klasseringen met hem in de Prix St. Georges.

Zoals velen weten, had Londonderry ook veel succes in de fokkerij. Tijdens zijn eerste jaar als dekhengst was hij al meteen erg populair. Meer dan 2200 nakomelingen telde Londonderry uiteindelijk, waarvan 37 goedgekeurde hengsten en 152 staatspremiemerries. Meer dan 700 dochters en zonen zijn actief in de sport en hebben samen 92 overwinningen in de Zware Tour verzameld.