Dresden Mann van Ingrid Klimke vroegtijdig uit de sport

De Duitse amazone Ingrid Klimke, die zowel in de dressuur als eventing actief is, deelde via Facebook mee dat haar Grand Prix dressuurpaard Dresden Mann (v. Dresemann) uit de sport gaat.

Dresden Mann, die ook wel Alfi genoemd wordt, moet vroegtijdig zijn sportcarrière stoppen wegens gezondheidsproblemen. Hij zal nu een lange pauze krijgen op de weide en later zullen ze zoeken naar een nieuwe uitdaging voor hem.

Toen Dresden Mann nog maar vier jaar was, begon Klimke hem te rijden. Toen was hij nog een goedgekeurde dekhengst. Ze bracht hem succesvol uit op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden. Toen hij zeven jaar was, werd hij geruind zodat hij volop in de sport kon worden uitgebracht. Deze combinatie behaalde verschillende klasseringen op 4* niveau. In juli werden ze nog derde in de Grand Prix Freestyle in Hagen.

“Dresden Man zal niet meer te zien zijn in de dressuurring. Clodagh en Jason Wallace, de eigenaars van Alfi, Carmen en ik zijn bedroefd dat onze Alfi wegens gezondheidsproblemen zo vroeg uit de sport moet worden gehaald. Deze kleine charmeur heeft ons over de jaren zoveel vreugde bezorgd. Vooral tijdens de Kür op muziek was hij in zijn element. Hij heeft ons tijdens zijn opleiding veel geleerd en voor verschillende uitdagingen geplaatst. Alfi krijgt nu een lange pauze op de weide en we gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging voor hem” postte Ingrid Klimke op haar Facebookpagina.