Definitieve deelnemers en programma Zangersheide bekend gemaakt

Definitieve deelnemers en programma Zangersheide bekend gemaakt
Vanaf woensdag tot en met zondag ontvangt Zangersheide de toekomstige en huidige springtalenten in Lanaken. Vorige week gaven we reeds een eerste blik in de aanwezige combinaties en kanshebbers. Nadat de officiële deelnemerslijst voor het Belgisch Kampioenschap bekend is gemaakt is nu ook de definitieve deelnemerslijst voor het FEI Wereldkampioenschap jonge springpaarden vrijgegeven.

Op woensdag zullen de springruiters van het BK de opening van vijf dagen springsport geven. De eerste kwalificatie wedstrijd wordt gevolgd door de vijf, -zes en zevenjarigen die op donderdag de piste betreden.

In totaal komen 739 jonge paarden aan de start, uitgebracht door 458 ruiters die 44 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen.

Vrijdag is het niet alleen de tweede kwalificatie die op het programma staat maar ook het vrijspringen van hengsten en de Grand Prix van de Sires of the World.

De 'troostings' worden op zaterdag gereden alsook de finale van het Belgisch kampioenschap. Zondag worden de jonge wereldkampioenen bekend gemaakt.