De Peelbergen zet in op paardenonderwijs

De Peelbergen zet in op paardenonderwijs
Waarom lukt het bij het Hippisch Centrum in Deurne niet en in het 22 kilometer verderop gelegen Kronenberg wel? Daar staat een groot en modern paardensportcentrum dat draait als een tierelier.

De krant vraagt zich naar aanleiding van het te koop aanbieden van Hippisch Centrum Deurne af waarom wat daar niet lukt, bij De Peelbergen (slechts 22 kilometer verderop) wel succesvol is.

Het grote verschil tussen beide paardencomplexen zit volgens de krant onder meer in het aantal investeerders. Die staan bij De Peelbergen, in het Limburgse Kronenberg bij de entree van het hoofdgebouw groot vermeld. “Veel internationaal opererende bedrijven steunen ons,” vertelt Laenen. “Bovendien heeft het bedrijf in ruim vier jaar een sterk netwerk opgebouwd.”

Een van de investeerders is springruiter Maikel van der Vleuten. “Ik ben nooit gevraagd om mee te investeren in Deurne. En ik ga me toch ook niet zelf aanbieden lijkt me…”

‘Deurne’ is volgens Van der Vleuten niet altijd in de juiste handen geweest. “Het kan weer opbloeien als je het samen oppakt. In je eentje kun je niets.”