De Coronaparadox van de (hippische)media

De Coronaparadox van de (hippische)media

"De mediasector vecht momenteel een paradoxale strijd met zichzelf uit." dat schrijft journalist, Ludwig Verduyn. "In deze tijden van corona is de nieuwshonger bij de bevolking nog nooit zo groot geweest." Dat merkten we ook bij onze redactie. Vorige week verwelkomden we op één week 415.000 personen, waar dat er normaal 200.000 zijn. De paardensport hunkert naar informatie, maar ondertussen is de toekomst onzeker, staan evenementen on hold. Dit resulteert voor de verschillende media in radicale beslissingen.

Het Equ.Lifestyle magazine wordt even uitgesteld, logisch toch? Want dit gratis magazine wordt rondgedeeld op evenementen. Maar die zijn er momenteel niet. Verder is het dagelijks een redactionele uitdaging voor alle online media, want met uitgestelde evenementen en landen op lockdown is er weinig te rapporteren.

Een andere contradictie is dat de adverteerders bij sommige media - in deze tijden -  afhaken of campagnes on hold zetten. Maar precies nu kunnen ze een groot publiek bereiken, zou je denken. Maar zo denken marketeers niet. Het publiek verandert. Er zijn geen consumenten meer op straat, dus de straatreclame verdwijnt. Het nieuwsconsumptiegedrag verandert, dat zorgt voor onzekerheid bij de adverteerders. En dan is er de algemene vaststelling dat reclamebudgetten de eerste budgetten zijn die sneuvelen in tijden van crisis. De vraag stelt zich nu al of en hoe de reclamebestedingen na de crisis terug zullen aantrekken.

Op dit eigenste moment bezinnen de nieuwsredacties zich over de vraag: hoe gaan we 8 weken lang elke dag interessant leesvoer bieden dat een meerwaarde is voor de lezers ...