Daniel Deusser: "Ik heb hier enorm hard voor gewerkt"

Daniel Deusser: "Ik heb hier enorm hard voor gewerkt"
Vanmiddag maakte de FEI de nieuwe ranking bekend met Daniel Deusser als de nieuwe nummer 1 van de wereld. Enkele uren later reageerden Daniel Deusser en Stephan Conter via een persbericht.

Toen Daniel Deusser twee jaar geleden op Stephex Stables in Wolvertem arriveerde stond hij op de 73ste plaats.

Stephan Conter:

"Ik ben zeer fier op Daniel! We hebben al het geluk gehad om met de nummer 1 van de wereld samen te werken toen we een partnership hadden met Eric Lamaze. Maar toch is dit totaal anders met Daniel. Dit is het resultaat van hard werken met onze eigen ruiter, onze eigen paarden en een geweldig team."

Daniel Deusser:
"Ik heb hier enorm hard voor gewerkt de laatste maanden. Een jaar geleden was het niet mijn doel om de nummer 1 van de wereld te worden. Maar het kwam korter en korter en ik begon me te realiseren dat het niet onmogelijk was. Als je die positie binnen handbereik hebt, dan ga je er volledig voor. Zo een kans krijg je maar één keer in het leven."

Het parcours van Daniel Deusser naar de top:

Sinds hij op Stephex Stables begon ging alles in stijgende lijn. Begin 2013 was hij nog het nummer 53 van de wereld. In 2014 stond hij op de 12e plaats en na zijn overwinning in de Wereldbeker een jaar geleden maakte hij zijn intrede in de top 10.