Daniel Bluman: "Altijd jammer voor andere ruiters als Daniel meerijdt"

Daniel Bluman: "Altijd jammer voor andere ruiters als Daniel meerijdt"

Gisteren werd in Wellington de Grand Prix van de CSI5* competitie gesprongen. Het was erg spannend: Daniel Deusser moest als laatste de ring in en slaagde erin om Daniel Bluman, die tot dan aan de leiding had gestaan, op de valreep de overwinning af te snoepen."Eigenlijk is Daniel gewoon een pain in the ass", lachte Bluman na afloop.

"Ik denk dat er zeker en vast enkele plaatsen zijn waar ik nog iets sneller had kunnen zijn maar ik was vooral realistisch. Ik wist dat Daniel Deusser en Mc Lain Ward nog na mij moesten komen en dat zijn waarschijnlijk sneller zouden rijden. Ik wilde dus vooral een goede tijd neerzetten om hen zo voldoende onder druk te zetten", legt hij uit. 

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet verrast ben dat Daniel mij verslagen heeft. Het is altijd jammer voor andere ruiters als hij meerijdt want hij is nu eenmaal van een ander niveau", lacht hij. "Je moet het zeggen zoals het is: we moeten allemaal blijven werken om ooit op dezelfde manier als hem te rijden. Ik ben super gelukkig met mijn paard. Ze is nog maar 10 jaar en heeft erg haar best gedaan".

"Het is het eerste jaar dat mijn merrie op CSI5* niveau springt. Ik zag vanaf het begin dat ze een erg speciaal paard was, dus ik ben niet verrast om haar deze prestatie te zien neerzetten. Ze heeft het hele seizoen erg consistent gepresteerd. We zijn vooral erg geduldig met haar geweest en dat begint nu te lonen", besluit hij. 


Bron: Persbericht

Foto: Sportfot