Dan Boyter verkozen tot nieuwe voorzitter van het Deense Ruitersportverbond

Dan Boyter verkozen tot nieuwe voorzitter van het Deense Ruitersportverbond

Het Deense Ruitersportverbond heeft een nieuw hoofd aan het roer gekregen, en het is niemand minder dan Dan Boyter. Zijn verkiezing tot voorzitter vond plaats zonder tegenkandidaten en met eenstemmigheid, waarmee hij voorlopig voor een jaar is benoemd.

Voorafgaand aan de verkiezingen stapte Ditte Bach Sørensen naar voren om het voorstel van het bestuur voor Dan Boyter als de nieuwe voorzitter van het verbond te ondersteunen. Ze benadrukte het vertrouwen en respect dat het bestuur in hem heeft en prees zijn inzet voor dialoog en waarden in de ruitersportgemeenschap. Ditte uitte ook de verwachting dat Boyter de sport en het imago ervan verder zal versterken, waarbij ze uitkeek naar een vruchtbare samenwerking om gemeenschappelijke doelen en visies te realiseren.

Boyter, die diep geworteld is in de ruitersportcultuur, deelde zijn persoonlijke motivatie om deel te nemen aan deze positie. Hij sprak over zijn pijn bij het zien van negatieve berichtgeving over de paardensport en zijn vastberadenheid om het imago van de sport te verbeteren. Hij beklemtoonde het belang van paardenwelzijn en de unieke band tussen paard en ruiter, en benadrukte zijn voornemen om zich in te zetten voor de opleiding en ontwikkeling van ruiters op alle niveaus.

Als voorzitter heeft Boyter ambitieuze plannen, waaronder het bezoeken van 25 clubs door het hele land en het aangaan van internationale samenwerkingen om de positie van Denemarken als ruitersportnatie te versterken. Hij erkende ook het belang van financiële ondersteuning van externe partners en het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor de groei van de sport.



Bron: Ridehesten