Cornetto K blijft onderwerp van ruzie tussen Onassis en De Miranda

Cornetto K blijft onderwerp van ruzie tussen Onassis en De Miranda
De 11-jarige Cornet Obolensky-ruin, Cornetto K blijft het onderwerp van dispuut. Momenteel springt de donkere ruin succesvol onder het zadel van Jan Tops' stalruiter, Alberto Zorzi. Het Braziliaanse gerecht heeft nu echter beslist dat hij terug naar de stallen van Doda de Miranda moet.

Hoewel de ex van Athina Onassis vorige week gelijk kreeg in de Braziliaanse rechtbank van Sao Paulo is het de Belgische rechtbank die het laatste woord heeft.

Cornet is een onderdeel van de scheidingsperikelen tussen Onassis en Doda de Miranda. Vorig jaar mocht omwille van die reden Doda de Miranda na de Olympische Spelen niet langer bij zijn paard. Zo was het duo een afwezige tijdens de FEI Nations Cup finales in Barcelona.

Hoewel de Belgische rechtbank het laatste woord heeft, heeft de uitspraak van de Braziliaanse rechtspraak enkele gevolgen. Zo mag Onassis de paarden die het onderwerp zijn van dispuut voorlopig niet verkopen.  Verder zou de Miranda opnieuw de mogelijkheid moeten gegund worden te kunnen trainen.




De Belgische rechtbank zal pas ten vroegste in Oktober een oordeel vellen in de kwestie.