Corbinian in Zurich gehuldigd tot “Horse of the year 2016.”

Corbinian in Zurich gehuldigd tot “Horse of the year 2016.”
Het afgelopen weekend in Zurich was heel speciaal voor Steve Guerdat en zijn paarden. Na Basel betrad de top ruiter ook in Zurich met Nino nogmaals de ring om afscheid te nemen van het Zwitserse publiek. Later in dat weekend was het een ander paard van Guerdat dat in het zonnetje werd gezet. Corbinian, het paard waar Guerdat vorig jaar zijn Wereld beker titel prolongeerde, werd namelijk verkozen tot Zwitsers “Horse of the year 2016.”

Een prijs die meer dan verdiend is! De 11 jaar oude Cornet Obolensky ruin heeft er een geweldig jaar op zitten met zijn ruiter. In maart sprong het duo naar de eind zege in de Wereldbeker Finale van Göteborg. Na drie perfecte rondes bleven zij Harris Smolders en Emerald voor.  Maar ook de rest van het jaar sprongen ze zich in de kijker op top wedstrijden als de GCT in Madrid, CHIO Rotterdam, Aken, Stuttgart en Genève.

Enkele andere hoogte punten waren het winnen van de Nations Cup met het Zwitserse team in Calgery  bij Spruce Meadows en onlangs nog in Olymia Londen scoorden de twee met een derde plaats in de Grand Prix