Conor Swail aangehouden voor mishandeling en geweldpleging

Conor Swail aangehouden voor mishandeling en geweldpleging
De Iers- Olympische springruiter, Conor Swail wordt verdacht van huiselijk geweld.  Volgens de nieuws site  Caledonenterprise zou Swail eind maart een 22-jarige vrouw hebben mishandeld bij zijn huis in Wellington, Florida.

De vrouw belde de politie toen Swail agressief en gewelddadig werd, staat in een verklaring van de politie in Palm Beach. Volgens de vrouw krabde ze de Ier omdat hij haar bij haar nek vasthield en tegen haar hoofd sloeg. Hij liet haar los nadat ze begon te schreeuwen.

Ook de Palmbeachpost rapporteert een incident met de nummer 41 van de FEI Longines Ranking lijst. Swail zelf heeft zijn verhaal nog niet kunnen uitbrengen naar de pers.

Toen de politie arriveerde weigerde Swail het huis te verlaten. Dat leidde tot een woordenwisseling en in een handgemeen met agenten waarbij Swail in een wurggreep moest worden genomen. Nadat hij voor behandeling in het ziekenhuis was geweest is hij aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld. Na het betalen van een borgsom van 7.000 dollar mocht hij naar huis.

De 45-jarige springruiter is één van 's werelds beste. Tijdens zijn carrière sprong de Ier al ruim twee miljoen US dollar aan prijzengeld bij elkaar.