Christophe Ameeuw maakt springsport "sexy" ...

Christophe Ameeuw maakt springsport "sexy" ...
Christophe Ameeuw had een droom enkele jaren geleden en blikt vandaag trots terug op zijn levenswerk. De Belg, voornamelijk bekend van Haras d'Ecaussines alsook de organisator van de Longines Masters, heeft een hippisch event concept uit de grond gestampt waar iedereen van droomt aan de start te komen.

Dit jaar ruilt Ameeuw zijn locatie van Los Angeles in voor de wereldstad, New York. Samen met zijn team heeft hij ook het leven gegeven aan de Riders Masters Cup en de Masters Power.

Een eerste wijziging  is de herlocatie naar New York. Volgens Ameeuw bood de opportuniteit zich aan en heeft hij die gewoon met beide handen gegrepen. "Los Angeles is een extraordinaire metropool is, maar New York is en blijft de hoofdstad van de wereld," verklaart Ameeuw. "Het is logisch dat New York het rijtje aanvult van onze locaties in Parijs en Hong Kong."

"New York is eveneens een belangrijke locatie voor de Amerikaanse hippische sport. Toch zal Los Angeles me steeds bijbleven. We hebben er heel wat mooie evenementen georganiseerd."

Een nieuw project: de Riders Masters Cup en de Masters Power

Ameeuw zelf is enorm ongeduldig voor de start van zijn nieuwe project. "Het nieuwe project heeft als doel onze sport toegankelijker te maken voor het grotere publiek. DE Riders Masters Cup moet ervoor zorgen dat onze sport dynamischer overkomt en spannend en aantrekkelijk blijft voor de niet- paardenmensen," verklaart Ameeuw.

"De start wordt gegeven in Parijs. Daar zal Europa Amerika uitdagen, in NEw York in 2018 zal de revanche verreden worden."