CHIO wijzigt piste layout en vernieuwt voor de toekomst

CHIO wijzigt piste layout en vernieuwt voor de toekomst



Voor het 69ste CHIO Rotterdam, dat van 22 t/m 25 juni plaatsvindt op de vertrouwde locatie in het Kralingse Bos in Rotterdam, heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe terreinindeling. Het InterChem Stadion, waar de CDI 3*, U25, KNHS Para-dressuur Trophy en CHIO Zuid-Holland Cup worden verreden, wordt verplaatst naar hetĀ entreeterrein. De Dura Vermeerpiste, waar spring- en dressuurcombinaties losrijden voor de rubrieken verhuist naar de voormalige plek van het InterChem Stadion.Ā Verder wordt de complete toplaag van de bodem van de Rotterdam Piste vernieuwd, waar alle grote spring- en dressuurwedstrijden worden verreden waaronder de CSIO 5* wedstrijden zoals de FEI Nations Cup ā„¢ Jumping.



"Deze omwisselingĀ en vernieuwing van de toplaag van alle bodemsĀ heeft voor iedereen voordelen," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "Op de nieuwe plek van het InterChem stadion kunnen meer toeschouwers van de dressuursport genieten terwijl de deelnemers daar minder last van hebben. En met de nieuwe plek van de Dura Vermeerpiste kunnen we een groter losrijterrein realiseren, plezieriger voor de sporters en geheel in lijn met deĀ internationaleĀ eisen van de FEI voor de komendeĀ drie EKā€™s in 2019. Door het vernieuwen van de toplaag van alle pistes investerenĀ wij in een goede bodem voor internationale topprestaties, aldus Jan de Mooij.

Kaartverkoop CHIO Rotterdam
Om nog meer paardensportliefhebbers te laten genieten van hun favoriete hippische discipline kunnen bezoekers van het CHIO Rotterdam dit jaar aparte kaarten kopen voor de twee stadions: het Rotterdam Stadion (de hoofdpiste) en het InterChem Stadion (de dressuurpiste voor een groot aantal dressuurrubrieken). Deze kaarten zijn, evenals de kaarten voor de CHIO jeugdochtend en de particuliere Equus VIP passe partouts, nu online te bestellen viaĀ www.chio.nl.