Charlotte Steenbeeke en Heike Spenkelink ontvangen bronzen speld

Charlotte Steenbeeke en Heike Spenkelink ontvangen bronzen speld
Aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser hebben tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente de bronzen KNHS-onderscheiding van voorzitter Jos Brinkman mogen ontvangen. Beide werden ze geroemd om hun jarenlange bestuurlijke inzet voor de paardensport in deze regio.

Charlotte Steenbeeke De Oldenzaalse Charlotte is sinds 2001 al lid van het bestuur Kring Twente. Vanaf het begin heeft ze verschillende bestuursfuncties met beide handen aangegrepen. Zo was ze penningmeester, secretaresse van de Kring Twente en ze is als afgevaardigde lid geweest van het bestuur van de Regio Overijssel waar ze onder andere het wedstrijdsecretariaat beheerde. Naast haar bestuurlijke kwaliteiten wordt ze ook geprezen om haar overige inzet voor de paardensport in deze regio. Zo is ze tevens instructrice van rijvereniging De Bögelscamp en de Rossruiters en beheert ze de wedstrijdsecretariaten van onder meer de doordeweekse indoorwedstrijden in de Ankerhal in Saasveld, de KNHS Hartogcompetitie en de Luzaccompetitie.

Heike Spenkelink Heike is al sinds 1992 betrokken bij het bestuur van de Kring Twente. De jeugd- en ponyzaken waren haar ‘kindje’. De vaardigheidsdiploma’s die iedere ponyruiter vroeger konden halen waren het project van Heike. Ze is tevens een groot promotor voor de bixiewedstrijden, diverse verenigingen konden altijd bij haar terecht voor meer informatie.

Dat haar hart bij de paardensport ligt bij ook wel uit het feit dat ze naast haar inzet voor de jeugd ook nog in de JSP Commissie van de Regio Overijssel zit en penningmeester is geweest van Het Twentse Ros en de Vijf Marken.

Bronzen speld De bronzen speld wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere bestuurlijke manier hebben ingezet voor de paarden- en ponysport op kring- en/of lokaal niveau.