Britse eventingamazone moet 4-sterrenpaard afgeven na ongeluk in wei

Britse eventingamazone moet 4-sterrenpaard afgeven na ongeluk in wei
Het eventingpaard Cool Dancer (Duca Di Busted) van de Britse amazone Olivia Wilmot is ingeslapen na het oplopen van een verwonding in de weide. Wilmot en Cool Dancer bleven foutloos in zowel Badminton als Burghley in 2013. "Mijn hart is gebroken, hij was echt deel van de familie", zegt Olivia. De zestienjarige 'Axil' was een paard van haarzelf, haar moeder en Liz Knowler.

"Voorbije maandag (6 november) haalden we hem van de wei, en merkten een diepe wonde in zijn been op. Nadat hij steeds erger begon te manken, werden er foto's gemaakt waarop een kleine breuk in het bot te zien was. Tijdens het volgende weekend zakte hij in elkaar, en besloten we dat het beter was om hem te laten inslapen", vertelt de intrieste amazone.

"Axil had een echte persoonlijkheid, een deugniet maar toch ook zo'n lieverd. Hij zou nooit getrapt of gebeten hebben en ik vertrouwde hem volledig met mijn kinderen. Ik stopte met wedstrijden rijden toen ik zwanger was, maar ik bleef hem thuis gewoon wel nog rijden omdat ik hem zo vertrouwde."

Cool Dancer verzamelde in zijn carrière 498 Britse eventingpunten en won in 2010 Ballindenisk CCI2*.

"Hij zal voor altijd onvervangbaar blijven", besluit Olivia.

Foto: Horse & Hound