Bondscoac Luc Steeghs: "Zorg dat je dressuurmatige trainingen niet uit het oog verliest"

Bondscoac Luc Steeghs: "Zorg dat je dressuurmatige trainingen niet uit het oog verliest"
In de serie #TrainJeTalent delen KNHS bondscoaches hun focuspunten en succesfactoren om het beste uit jezelf te halen. Bondscoach Luc Steeghs (springen Junioren, Young riders & Children) geeft tips aan alle springruiters.

“Zorg dat je paard of pony ook dressuurmatig voor elkaar is. Blijf altijd je basiswerk onderhouden voor meer controle. Dat geldt voor iedere springruiter: je moet steeds teruggrijpen naar de basis van het paardrijden in de meest logische zin van het woord.

Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Gewoon de simpele dingen in het basiswerk: heb ik m’n paard voorwaarts, is het paard nageeflijk en loopt het paard in de aanleuning en kan ik daarmee verder? Dit moet je steeds herhalen, ook als je een paar stappen verder bent of bijvoorbeeld al in het Z rijdt. Dan moet je niet denken dat je het simpele basiswerk thuis niet meer hoeft te doen. Dat moet zich elke dag weer herhalen: om je prestaties te verbeteren moet je iedere dag dat je op je paard stapt weer onderaan beginnen. Het is beter om een stapje terug te doen in de africhting van je paard en daardoor weer twee stappen voorwaarts te maken.”