Big Star gewond en niet aan de start in Genève

Big Star gewond en niet aan de start in Genève
De olympische hengst, en gouden medaille winnaar, de 13-jarige Big Star (v. Quick Star) komt deze week dan toch niet aan de start tijdens het CHI in Genève, Zwitzerland. Big star liep tijdens een training een lichte verstuiking op. Ruiter Nick Skelton heeft daarom beslist geen enkel risico te nemen. De Britse springruiter plaatst zijn Olympische partner voor minimaal zes weken op rust.

Hierdoor zal Skelton niet aan de start komen tijdens de zevende manche van de wereldbeker wedstrijden in Genève, deze week. Ook de week nadien - in Londen - zullen Skelton en Big Star een groot gemis zijn in het deelnemersveld.

Het Olympisch Gouden duo droom thans nog steeds van het winnen van een Rolex Grand Slam wedstrijd. "Ik heb al heel wat titels en wedstrijden gewonnen, toch blijft het winnen van een Rolex Grand Slam een grootte droom," verklaart Skelton. "Ik hoop nu in Aaken in Juli aan de start te komen."

De organisatie van de CHI in Genève heeft nu Skelton's goede vriend en landgenoot, Michael Whitaker aangeduid als vervanger. Voor Groot-Brittannië betekent dit dat er drie ruiters aan de start komen in Zwitserland.