Australiër opgepakt na zware mishandeling van tientallen paarden

Australiër opgepakt na zware mishandeling van tientallen paarden



De Australische politie heeft een 63-jarige man opgepakt na de vondst van tientallen dode en uitgehongerde paarden.








Omwonenden ontdekten de karkassen toen ze zondag poolshoogte namen vanwege de stank die van een terrein kwam in de plaats Bulla.

De buren vonden daarop zeker 22 dode paarden. Het gaat naar verluidt onder meer om voormalige racepaarden. Australische media spreken over een van de grootste dierenmishandelingszaken in de geschiedenis van de staat Victoria.

Nog eens 22 paarden bleken ernstig ondervoed te zijn. Een van de buren sprak in de krant The Age over een "gruwelijke" ontdekking. "Er was geen grasspriet meer over, er lag alleen maar stof", vertelde de vrouw. "Er lagen stapels botten. Witte botten, dus ze lagen er kennelijk al lange tijd."

De eigenaar van de dieren kan twee jaar celstraf en een tienjarig verbod op het houden van dieren krijgen. Aanvankelijk lukte het de politie niet om de man te vinden. De autoriteiten lieten maandagochtend alsnog weten een 63-jarige man te hebben aangehouden.

Bekijk hier de video en foto's die The Age maakte bij de arrestatie. *LET OP* Het beeld materiaal kan als schokkend ervaren worden.