Amerikaanse Federatie wil meer transparantie in de paardenhandel

Amerikaanse Federatie wil meer transparantie in de paardenhandel
De US Equestrian Federation gaat een nieuwe taskforce oprichten die zich moet gaan focussen op de transparantie binnen de paardenhandel. De federatie richt deze taskforce op na herhaaldelijke verzoeken van de leden, daaruit blijkt dat er een duidelijke behoefte is aan informatie om meer zicht te krijgen in de relatie tussen verkoper en koper.

Voorzitter van US Equestrian, Murray Kessler, zegt dat het duidelijk is dat de paardenhandel deel uitmaakt van de sport en aandacht nodig heeft. Slechte zakelijke deals jagen mensen weg en verstikken zo de groei. Daarnaast ondermijnt het ook de integriteit van de industrie.

Het is niet de bedoeling dat de US Equestrian betrokken zal zijn bij de details van transacties, noch hoeven ze partij te zijn bij de transactie. Het doel is de leden de nodige middelen te verschaffen om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen of leasen van een paard. Ook krijgen ze het recht details tussen partijen openbaar te maken. De federatie zal dus ook geen prijzen of provisies regulieren.

Verder deelt men nog mee dat het belangrijk is om de mensen te informeren over de huidige wetgeving die de leden beschermen, inclusief kopers, verkopers en commissionairs.

In Nederland zegt directeur Ilse Jespers van de Vereniging Eigen Paard daarover: "Positief dat men ook in de VS datgene gaat doen waar in Nederland de Vereniging Eigen Paard al jaren voor zorgt en beschikbaar voor is. VEP krijgt elke dag veel vragen van leden, over aankoop, verzekeringen en juridisch advies."