Alexander Onyschenko wil Duitse nationaliteit

Alexander Onyschenko wil Duitse nationaliteit
Het lijkt een omgekeerde wereld. Vele jaren veranderden verschillende Duitse springruiters hun nationaliteit om voor de Oekraïner, Alexander Onyschenko te rijden. Zo kwamen Ulrick Kirchoff en Katherina Offel aan de start onder de blauw-gele kleuren.

Nu wil miljardair Onyschenko zijn nationaliteit wijzigen, daarbij kan jij rekenen op de steun van de burgemeester van Herzlake. Binnenkort gaat Onyschenko op inburgeringscursus.




In zijn vaderland wordt Alexander Onyschenko, die lid is van het nationale parlement, ervan verdacht de Oekraïense staat zo’n 100 miljoen Euro afhandig te hebben gemaakt. Oekraïne heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de man, maar de kans is kleun dat Duitsland Onyschenko zal uitleveren.

Om zijn inburgering te bespoedigen heeft Onyschenko de plaatselijke rijvereniging steun toegezegd en heeft hij aangekondigd jaarlijks in Herzlake een groot internationaal concours te zullen organiseren. “Iemand die leven in de brouwerij brengt is hier van harte welkom”, aldus burgemeester Bösken.