Afscheid van 24-jarige Hannoveraanse hengst Lancet

Afscheid van 24-jarige Hannoveraanse hengst Lancet
De Britse Emma Hindle heeft afscheid moeten nemen van haar Olympische partner Lancet (Wenzel x Shogun), die pas overleden is op 24-jarige leeftijd. De Hannoveraanse hengst was een vast lid van het Britse dressuurteam voor vele jaren en werd snel een van de meest belangrijke dressuurpaarden in het Verenigd Koninkrijk.

Met Hindle won hij in 2008 Olympisch zilver in Beijing terwijl ze ook zilver wonnen met hun team op het EK van 2009. Ook nam het duo deel aan de Europese Kampioenschappen van 2005, 2007 en 2009 alsook de WEG van 2006. Met de Nederlandse Imke Schellekens-Bartels werd Lancet ook vierde tijdens de Olympische Spelen in Athene in 2004.

In 2011 ging de hengst op 18-jarige leeftijd met pensioen. Hij kreeg tijdens zijn afscheid een staande ovatie tijdens de Hickstead CDI, waar Emma Hindle met hem meer dan 77% scoorde en derde werd in de GP Freestyle. Daarna zette hij zijn carrière voort als dekhengst. Eén van zijn bekendste nakomelingen is Uzzo, succesvol onder Patrik van der Meer.Afscheid van 24-jarige Hannoveraanse hengst Lancet