Aanklachten tegen Jimmy Williams en George Morris wegens seksueel misbruik

Aanklachten tegen Jimmy Williams en George Morris wegens seksueel misbruik

Precies op de dag dat het een jaar geleden was dat George Morris een levenslange schorsing opgelegd kreeg, hebben verschillende slachtoffers aanklacht tegen heb ingediend bij de rechtbank van New York. De springtrainer en ex-Olympiër werd op 5 augustus 2019 levenslang geschorst. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan seksueel wangedrag waarbij ook minderjarigen betrokken waren. In Californië werd ook een aanklacht ingediend tegen Jimmy Williams, een andere springtrainer. Hij wordt beschuldigd van verkrachting. 

De slachtoffers willen een financiële compensatie. Ze willen gehoord worden en klagen niet enkel Morris en Williams zelf aan maar ook de Amerikaanse bond en een paardensportlocatie. Dit omdat ze geen veilige omgeving hebben geboden en de klachten over beide trainers lang niet serieus genomen hebben. 

“We hebben deze aanklachten bewust tegelijkertijd ingediend” vertelt advocaat Mike Reck aan Chronicle of the Horse. “We zijn ons er zeker van bewust dat we dat op de verjaardag van Morris’ schorsing hebben gedaan. De aanklachten gaan niet alleen om de individuele gevallen. Er zijn twee echte daders maar het misbruik zelf werd te lang genegeerd. De aanklacht is ingediend omdat de slachtoffers de paardenwereld veiliger willen maken voor de kinderen die nu in onze sport actief zijn". 

“De USEF en de voorganger van deze organisatie gaven Morris en Williams de macht om hun misbruik te plegen” gaat hij verder. “De dader konden hun gang gaan gezien hun statuut binnen de paardensport. Ze worden beide gezien als iconen waardoor de slachtoffers niet de steun hebben gekregen die ze verdienden", besluit hij.


Bron: Chronicle of the Horse