90 paarden door de keuring in Boekelo

90 paarden door de keuring in Boekelo
Vandaag stond de veterinaire keuring op het programma van de jaarlijkse military Boekelo. Er werden 90 paarden gepresenteerd uit 18 verschillende landen. Alle aangeboden paarden werden goedgekeurd. Oorspronkelijk stonden er 93 paarden op de lijst om aangeboden te worden aan de jury. Hiervan werden helaas drie paarden teruggetrokken waarvan twee van Nieuw-Zeelandse deelnemers. Dit waren Playtime van Lizzie Brown en Mercury Bay van Lucy Jackson. Meepswood Conquestor van de Nederlandse Althea Bleekman werd ook niet gepresenteerd.

Voor Nederland komen 7 deelnemers aan start die gaan strijden om de eer in het Nederlands kampioenschap. Alice Naber-Lozeman verdedigd haar titel met ACSI Peter Parker en brengt daarnaast ook Coral Estate Harry Belafonte aan start. Raf Kooremans heeft in de CIC*** van Breda laten zien dat hij goed in vorm is met MC B Vulcano. Verder komen Tim Lips, Althea Bleekman, Theo van de Vendel, Iris Pemen en Jan van Beek aan start voor Nederland. Grote afwezige van dit kampioenschap is Elaine Pen, die met een 20e plek op de wereldranglijst de beste Nederlander is.

Voor het algemeen klassement en de landen competitie kan Nederland sterke concurrentie verwachten vanuit onder meer Australie, Nieuw-Zeeland,Duitsland en Engeland. Morgen en vrijdag wordt er gedressuurd, zaterdag is de terreinproef en zondag het afsluitende springen.

Kijk hier voor het volledige programma.