25.000 euro voor embryo van Cumano

25.000 euro voor embryo van Cumano
Gisteravond werd een embryo van Jos Lansink's top paard, Cumano uit een Caretino-moeder afgeslagen als online veilingtopper. Een koper uit Estland had niet minder dan 25.000 euro over voor de embryo.

Het embryo komt uit de Holsteinse merrie N-Carvelita (v. Caretino). De merrie stamt uit de merrielijn van oa. Goodtimes (v. Nimmerdor) en Acapulco Z (v. Acorado I). Dezelfde koper uit Estland kocht voor 16.000 euro ook het embryo van Vigo d'Arsouilles uit de Kannan-merrie, Janan Panama.  Janan is de dochter van Panama du Seigneur die ook oa. Tic Tac du Seigneur voortbracht.

De veiling kwam moeilijk op gang, tot op de voorlaatste dag waren er zelf nog geen directe verwijzingen naar de Algemene voorwaarden wat de professionaliteit sterk in vraag stelde. Toch herstelde de veiling zich op het laatste moment met een mooi resultaat van een gemiddelde prijs voor de aangeboden drie veulens, twee fokmerries en vier embryo's lag op 14.500 euro.

Reve van de Pereboom was met 18.000 euro het duurste veulen. Zij is een dochter van Comme il faut uit de Thunder van de Zuuthoeve-merrie Nauwsika van de Pereboom, een volle zus van Gunder het Olympiade paard van Ali Al Rumaihi. Het veulen zal naar Amerika vertrekken.