Van Schijndel’s Cosun is verkocht aan Russische Tuganov

Van Schijndel’s Cosun is verkocht aan Russische Tuganov
De imponerende Up to Date-zoon Van Schijndel’s Cosun is verkocht aan de Russische topruiter Vladimir Tuganov. Onder Piet Raijmakers Jr. is de KWPN-kampioenshengst van 2010 in vlot tempo doorgegroeid naar het hoogste niveau.

Piet Raijmakers Jr. zal Van Schijndel’s Cosun (aangewezen prok, Up to Date uit Umosa elite pref prest v.Cavalier, fokker Arjan Roosjen uit Gasselte) deze zomer nog blijven rijden. In september zal de Olympische ruiter Vladimir Tuganov de teugels overnemen van de extra galopperende negenjarige schimmelhengst. “We hebben Cosun een tijdje geleden verkocht aan Vladimir en afgesproken dat ik hem nog tot september blijf rijden, omdat Vladimir de komende maanden weinig tijd heeft. Voor mij is het leuk dat Cosun nog een tijdje blijft, want het is een goed paard en het is allemaal snel gegaan met hem”, vertelt Piet Raijmakers Jr., die met negen strafpunten de baan verliet na de eerste manche van het slotonderdeel van het NK Senioren (1.60m). In het tweede onderdeel liep hij tegen vier strafpunten aan. “Vorig jaar liep hij zijn eerste 1.40m-proef en nu geeft hij me al een goed gevoel in een 1.60m-parcours. Zelf op de hoogste hindernissen blijft hij met fantastische manieren springen en hij heeft zijn instelling gruwelijk mee. Cosun is pas negen jaar en heeft nog een mooie toekomst voor zich. Dat gaat met Vladimir vast goed komen!”

Tot de sportieve hoogtepunten van Van Schijndel’s Cosun behoort onder meer de vijfde plaats in de 2*-Grand Prix van Roosendaal dit jaar. Eerder werd hij door Sonja Vlaar en Nathalie van der Mei gereden. Zijn nieuwe ruiter Vladimir Tuganov maakte al menigmaal deel uit van het Russische team op mondiale kampioenschappen, waaronder de Olympische Spelen in 2004 en 2012. Eerder dit jaar investeerde Tuganov al in de voorheen door Jeroen Dubbeldam uitgebrachte NAWPN-er Counselor (v.Judgement).