Nieuwe paarden voor Quentin Judge en McLain Ward

Nieuwe paarden voor Quentin Judge en McLain Ward
Het Duitse blad St. Georg maakt melding dat Philip Rüping, stalruiter van Paul SChockemöhle, afscheid heeft moeten nemen van zijn twee top paarden, Clinta (v. Clinton) en Messenger (v. Montender). Beide paarden zullen onder de noemer van de Double H Farm hun carrière verder zetten.

Nieuwe ruiter van de elfjarige Hannoveraanse hengst, Messenger wordt Quentin Judge, de schoonzoon van de onlangs overleden Hunter Harrison. Het duo kwam recent al aan de start tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington.

Messenger werd op een internationaal niveau opgeleid door Florian Meyer. Het duo haalde bij de zesjarigen nog de finale op het FEI Wereldkampioenschap in Lanaken. In de Grand Prix van Wiesbaden werd Rüping nog tweede en wonnen een 1.50m-rubriek in Oldenburg met de hengst.

Clinta zal in de toekomst uitgebracht worden door McLain Ward. De elfjarige Clinton-dochter was één van de vier paarden die Schockemöhle vlak voor de Olympische Spelen van Rio overnam van Alexander Onyschenko. Philip Rüping won vorig jaar de Grand Prix in Neumünster.