Joe Clee neemt reeks nieuwe paarden mee naar Lier

Joe Clee neemt reeks nieuwe paarden mee naar Lier
Aankomend weekend neemt de in België gevestigde Britse ruiter Joe Clee een drie tal nieuwe paarden mee naar het CSI2* in Lier op het Azelhof.

De eerste in de reeks is de Westfaalse hengst Cujo 7 die normaal gereden word door  zijn Amerikaanse leerlinge Brienne Dofort . De Cayetano L-zoon in het eigendom van Blue Gate Farm werd tot eind dit jaar gereden door de Amerikaanse Denise Wilson. Daarvoor was het amerikaan Derek Braun die in het zadel zat bij de hengst. Dit weekend zal Clee dus zijn opwachting maken met de 12-jarige  springtopper die gefokt werd door de Duitse Bernhard Mersch.

Een jong talent dat de Brit meeneemt naar Lier is de 8-jarige Carrick. De ruin die tot op een niveau van CSI2* gereden werd door de Zweedse Elin Uppling lijkt nu naar de stallen van Clee te zijn verhuisd.  Upping was het afgelopen jaar al meermaals succesvol met de Carchas-zoon en behaalde overwinning inn Lier, Fontainebleau en St Lô.

Ook de 7-jarige Favorito maakt dit weekend zijn debuut met Clee. De door  Klein Holenborg gefokte Indoctro-zoon kwam vorig jaar met Mark Armstrong in actie tijdens de youngster rubriek van Valkenswaard in augustus. Maar kwam sinds dien niet meer internationaal in actie. Nu Clee de teugels overneemt zullen we vast meer van de KWPN'er gaan horen op internationaal niveau.