Zangersheide paarden eindigen voorin in Wellington

Zangersheide paarden eindigen voorin in Wellington
In het Amerikaanse Wellington, Palm Beach gelegen in de zuiderse staat, Florida, sprong Marilyn Little-Meredith gisteravond naar de overwinning. Met temperaturen rond de 20 °C, springen de combinaties er het volledige jaar outdoor. Onder het kunstlicht haalde Little de overwinning op de rug van de 9-jarige Clearway-zoon, Clear Water. Het duo kruiste de eindmeet in 36,14 seconden, goed voor net geen 11.000 Euro in prijzengelden.

Jessica Springsteen won de dag ervoor nog de openingsrubriek. Ditmaal strandde ze op de tweede plaats met haar vosse merrie Tiger Lily (v. Balou du Rouet). Springsteen klokte af in 36,42 seconden. Van de 60 starters kwamen er 15 aan de start in de tweede fase.

Samuel Parot en de Zangersheide-ruin Atlantis (v. Andiamo Z) volgden op de derde plaats na een foutloze omloop in 37,13 seconden. De top vijf werd vervolledigd door Eduardo Menezes en Quintol (v. Quintender 2) op de vierde plaats en Quentin Judge met HH Whisky Royale (v. Wonderful van't Breugelhof) op vijf.

HH Whisky Royale is een 11-jarige Zangersheide fokproduct van Jeannine en Bert Luyten uit Hasselt. De ruin ging vroeger door het leven als Whisky Scott Royale Z, en is een volle broer van François Mathy Jr.'s voormalige rit Atlantique Royale.