Willem Greve springt naar podiumplaats in Grote Prijs van Oliva Nova

Willem Greve springt naar podiumplaats in Grote Prijs van Oliva Nova
In het Spaanse Oliva sloot een veld sterk rijdende Nederlanders eveneens af met prijzen in de Grand Prix. Willem Greve sprong daar als beste Oranje ruiter naar een mooie derde plaats achter winnaarJulien Epaillard.

De Fransman zette zijn beste beentje voor met de Selle Francais gefokte Safari D Auge  (v. Diamant de Semilly) tijdens de CSI2* Grote Prijs. De twee reden een snelle foutloze rit in 44.05 seconden. Daarmee wisten ze de Britse Jemma Kirk en haar Quelisto (v.  J’Ai l’Espoir d’Elle) te snel af te zijn. De amazone kwam foutloos door de finish in een tijd van 44.51 seconden.

Greve volgde stuurde zijn Elke Maria M (v. Cornet Obolensky) zoals altijd in een subliem uitgekiende rit naar de derde beste tijd van 45.43 seconden. En daarmee bewijzen Greve en de KWPN merrie voor de zoveelste keer dit weekend dat ze in topvorm zijn.

De vierde plaats was voor Remco Been met zijn hengstVDL Holland vd Bisschop (v. Heartbreaker). Het duo wist nog bijna de podiumplaats van Greve weg te kapen met een foutloze rit in 45.87 seconden.

Vervolgens zijn het twee Sterrehof paarden die volgen in de kop van het klassement. Julia Kayser verwees met Sterrehof’s Cayetano Z (v. Caretano Z) partner Marc Houtzager en Sterrehof’s Baccarat (v. Padinus) naar de vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.