Weishaupt is Franse ruiters te snel af in Hong Kong

Weishaupt is Franse ruiters te snel af in Hong Kong
In Hong Kong werd zonet de tweede en laatste vijfsterrenrubriek van de dag afgewerkt. Het ging over een speed en handiness rubriek over een hoogte van 1m55. 19 combinaties kwamen aan de start van deze proef waar springfouten in strafseconden vertaald werden.

De eerste plaats ging naar de Duitser Philipp Weishaupt. Met Chacon (v. Chacco-Blue) onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 63,49 seconden. Hiermee bleef hij nipt Patrice Delaveau voor die met de 9-jarige Selle Français merrie Vestale de Mazure Hdc (v. Landor S) op de tweede plaats eindigde. Ook Delaveau liet alle balken in de lepels en finishte in 63,57 seconden. De top drie werd vervolledigd door Kevin Staut. Staut leek met Ayade de Septon et HDC (v. Wandor vd Mispelaere) goed op weg naar de eerste plaats, maar kreeg op de voorlaatste hindernis een springfout aangerekend.

Max Kühner en PSG Future (v. Cash and Carry) volgden op vier. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten op 66,72 seconden. Voor onze landgenoot Jérôme Guery was er met Papillon Z (v. Perhaps vd Berkenbroeck) een vijfde plaats.